Beste en slechte voeding voor de tanden

Als mensen eten we van alles en nog wat. Een mix van kruiden of een mix van sauzen vinden we overheerlijk. Aan de andere kant heb je weer de culinaire ontwikkelingen die steeds nieuwe gerechten voortbrengen. Er wordt niet geschroomd om van alles en nog wat naar binnen te werken. Op zich is dat geen probleem omdat iets heerlijks nuttigen zeker moet kunnen. Toch heeft dit twee kanten waarbij de ene kant een niet rooskleurige dimensie bevat. Wat je wel of niet lekker vind, er bestaat zoiets als beste en slechte voeding voor je tanden. Behalve gezonde voeding kan een tandarts in Hoofddorp ook zorgen voor gezonde tanden.

Beste voeding voor je tanden

De beste voeding voor je tanden heeft een bepaalde grondslag. Die grondslag heeft meer te maken met het feit dat nutriënten een belangrijke schakel is voor wat betreft het gezond houden van je tanden. Daarnaast moeten de verschillende stoffen die stevigheid aan het gebit bieden, ook in acht genomen worden. Deze stoffen zijn onder andere calcium, vitamine A, vitamine D, fosfaat en vezels. Voedsels die deze stoffen bevatten kunnen derhalve worden gerekend tot voeding die goed is voor je tanden. Wil je je tanden zoveel mogelijk beschermen? Dan is het goed om kennis te dragen van deze verschillende voedingsstoffen.

Beste voeding

Zoals eerder aangegeven zijn er bepaalde voedingsbronnen die gezond zijn voor je tanden. Zuivelproducten zoals melk, kaas en ongezoete yoghurt behoren tot de vele producten die gezond zijn voor je tanden. De bescherming die deze producten aan je tanden kunnen bieden, komt omdat ze grote hoeveelheden calcium, fosfaat en eiwit bevatten. Aan de andere kant zijn er ook alternatieve voedingsstoffen die ook bescherming bieden. Vlees-, vis- en noten soorten vormen ook een solide basis voor sterke tanden. Ook verschillende groenten en fruit kunnen goed gebruikt worden om sterke tanden op te bouwen. Een belangrijke eigenschap van groenten en fruit, is dat het de speekselproductie stimuleert.

Slechte voeding

Helaas bestaat er naast beste voeding, ook slechte voeding voor je tanden. Veelvuldig nuttigen van zure vruchten breekt je tandglazuur af en is de kans op tanderosie vrij groot. Hetzelfde gaat op voor frisdranken. Het enige verschil tussen zure vruchten en frisdranken is dat frisdranken, met de vele toegevoegde suikers, meer schade aanricht. Iets wat helemaal slecht is voor je tanden is zonder meer verschillende snoep soorten. Snoep blijft namelijk vastplakken nadat je ze genuttigd hebt. Het is je dus aangeraden om regelmatig te poetsen wanneer je een loyale fan ben van snoep. Voor meer informatie kun je voor gezonde tanden kun je allesoverhetgebit.nl raadplegen.