Onze diensten

Begeleiding bij gewichtsproblemen

Heel veel mensen kampen met gewichtsproblemen, zowel onder- als overgewicht. Uit een onderzoek is bijvoorbeeld naar voren gekomen dat bijna de helft van de volwassen Nederlanders een bepaalde mate van overgewicht heeft en dit aantal blijft stijgen. Hierbij speelt voeding een hele belangrijke rol en bij Afvallen en Diëten wordt hieraan gewerkt. Wij analyseren uw persoonlijke situatie en gaan vervolgens doelgericht aan de slag met een behandelplan. Zo wordt onder andere gekeken naar het huidige voedingspatroon, eventuele chronische ziekten, problemen met de spijsvertering, allergieën en een hormonale disbalans.

Advies bij een vegetarisch of vegan voedingspatroon

U kunt ook bij ons terecht wanneer u een vegetarisch of vegan eetpatroon volgt of wilt volgen. Dit is een steeds populairder wordend concept, maar het is wel belangrijk om aan de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid aan voedingsmiddelen te komen. Aangezien (een aantal) dierlijke producten niet worden geconsumeerd, kunnen er ook gemakkelijk tekorten ontstaan die voor vervelende gevolgen kunnen zorgen. Het eetpatroon wordt in kaar gebracht, waardoor een beeld verkregen wordt van de hoeveelheid belangrijke voedingsstoffen die worden ingenomen. Hierbij kunnen tekorten worden ontdekt en kan het voedingspatroon worden bijgesteld. Alle mogelijkheden worden zorgvuldig in samenspraak besproken en in een uitvoerbare vorm aan de patiënt voorgelegd.

Leefstijl coaching

Op het gebied van leefstijl coaching gaan onze experts met u aan de slag om bepaald ongewenst gedrag te veranderen in gewenst gedrag. Hierbij wordt op cognitief niveau gekeken naar bepaalde belemmerende patronen in uw dagelijks leven en hoe deze doorbroken kunnen worden. Daarnaast wordt er aandacht besteedt aan het emotionele en mentale functioneren en hoe u hier meer bewust mee om kunt gaan. Dit wordt ook wel mindfulness genoemd. Tot slot kan er een leefstijlinterventie plaatsvinden, waarbij winst behaald wordt in de gezondheid van mensen die een gewicht gerelateerd gezondheidsrisico lopen. Dit omvat een combinatie van gezonde voeding, gedragsverandering en veel beweging.

Duurzame voeding

Wij als diëtisten kunnen het verschil maken op het gebied van duurzame voeding. Dierlijke voeding weegt nou eenmaal zwaar op onze planeet als het gaat om druk op het milieu. Omdat een duurzame samenleving steeds belangrijker wordt tegenwoordig, is het ook van belang dat er gewerkt wordt aan het onderhouden van een duurzaam voedingspatroon. Als diëtisten nemen wij hierin de verantwoordelijkheid en dit willen wij uitstralen naar onze cliënten. Diëtist staat niet voor niets in de top drie van beroepen die de wereld kunnen redden en samen kunnen wij meer duurzame voeding realiseren.