Diëtiste in Eindhoven

Het kan maar zo zijn dat je je hebt voorgenomen om dit jaar gezonder te gaan eten en wat af te vallen. In dat geval kan het verstandig zijn om contact op te nemen met een diëtiste voor een afspraak. We leggen vandaag uit wat het voordeel is van ondersteuning van een diëtiste bij gezond eten en afvallen.

Diëtiste

Het woord diëtiste is in Nederland beschermd. Dat wil zeggen dat alleen mensen die succesvol de HBO-opleiding Voeding en Diëtetiek hebben afgerond zichzelf diëtist of diëtiste mogen noemen. De term staat garant voor een gedegen medische opleiding en de bijbehorende kennis en vaardigheden. Tijdens de opleiding wordt veel tijd besteed aan de werking van het menselijk lichaam, ziektes en problemen evenals aan de psychische kant van het veranderen van gewoontes en gebruiken.  

Waar werken diëtisten? 

Diëtisten kunnen op diverse vlakken werkzaam zijn. Wellicht de meest bekende plek is de diëtist bij de thuiszorg die mensen adviseert op het gebied van voeding en diëten. Daarnaast zijn er diëtisten werkzaam in het ziekenhuis, zowel algemene als universitaire ziekenhuizen. Zij nemen alleen nieuwe patiënten aan die ze tijdens een opname van de patiënt hebben leren kennen. Zij kunnen de behandeling na ontslag poliklinisch vervolgen om korte lijnen tussen de behandelaren te houden. Daarnaast zijn er diëtisten die werkzaam zijn in een eigen praktijk of aangesloten zijn bij een gezondheidscentrum. 

Heb je een verwijzing nodig?

Het ligt eraan wat de reden is dat je naar een diëtiste toe wilt of je een verwijzing nodig hebt. Als je een dieet volgt in verband met een medische reden dan is een verwijzing van de huisarts of specialist noodzakelijk. Wil je naar de diëtiste  voor algemeen advies omtrent gezonde voeding en/of om af te vallen kun je direct contact opnemen.

Hoe vind je een diëtiste?

Het vinden van een diëtiste Eindhoven is niet ingewikkeld. Stel dat je in Eindhoven woont en graag een diëtiste in de buurt zoekt. Dan kun je vragen bij de huisartspraktijk of zij samenwerken met een diëtiste. Ook kun je online kijken waar in jouw buurt een thuiszorg- of vrijgevestigd diëtiste spreekuren houdt. Vervolgens kun je telefonisch of per email contact opnemen om een afspraak te maken. 

ConclusieHet is verstandig om een diëtiste of voedingsdeskundige Eindhoven te bezoeken als je vragen hebt over gezonde voeding of als je graag begeleiding wilt om af te vallen. Je kunt online een diëtist vinden of bij de huisarts vragen naar contactgegevens van de diëtiste met wie zij samenwerken.