Onderkin weghalen: wat zijn de mogelijkheden?

Wilt u vet van uw kin weghalen om daarmee uw uiterlijk te verbeteren? U bent niet de enige! Een dubbele kin, of een onderkin, is een veel voorkomend probleem dat volgens velen afbreuk kan doen aan een anderszins aantrekkelijk gezichtsprofiel. Gelukkig zijn er een paar behandelingen beschikbaar die kunnen helpen bij het weghalen van uw onderkin voor een meer gebeeldhouwde look.

Onderkin weghalen met CoolSculpting

Een populaire behandeling is CoolSculpting. CoolSculpting is een niet-invasieve (zonder operatie) methode om vet te verwijderen bij de onderkin. Hierbij worden vetcellen bevroren en vernietigd door gecontroleerde afkoeling. Dit kan een effectieve en relatief goedkope optie zijn voor mensen die hun onderkin willen weghalen maar geen operatie willen ondergaan. Hierbij moet worden opgemerkt dat er veel aanbieders zijn van andere methoden om vet te bevriezen. CoolSculpting wordt onder deze methoden als het neusje van de zalm beschouwd en is daarom relatief duurder dan veel andere aanbieders. Bij het weghalen van uw onderkin moet u een afweging maken tussen prijs, resultaat en bewezen veiligheid. CoolSculpting is goedgekeurd door de Amerikaanse gezondheidsautoriteit (FDA).   

Onderkin weghalen met Kybella

Een andere behandeling is Kybella. Deze niet-chirurgische ingreep maakt gebruik van deoxycholzuurinjecties om vetcellen uit het gebied onder de kin en de kaaklijn te verwijderen.

Hoewel Kybella en CoolSculpting beide populaire opties zijn voor het weghalen van een onderkin, is er één belangrijk verschil die het vermelden waard is. Kybella omvat injecties van een synthetische versie van deoxycholzuur in het te behandelen gebied, terwijl CoolSculpting vertrouwt op gecontroleerde koeling om vetcellen te verwijderen zonder operatie of injecties. Hierdoor zijn er verschillen in risico’s. Het risico op complicaties bij CoolSculpting is kleiner dan bij Kybella, maar kan toch een rol spelen. Patiënten kunnen tijdelijk last hebben van roodheid, zwelling of blauwe plekken op de plaats van de behandeling. 

Onderkin weghalen met Liposuctie

Een andere optie om uw onderkin weg te halen is liposuctie, waarbij overtollig vet chirurgisch wordt verwijderd uit bijvoorbeeld de hals en de wangen. Deze procedure vereist echter algemene verdoving en brengt meer risico’s op complicaties met zich mee dan Kybella en CoolSculpting.

Uiteindelijk hangt de beste behandelingsoptie af van uw individuele doelen en voorkeuren. Als u het weghalen van uw kin overweegt, is het belangrijk een cosmetisch arts te raadplegen om te bespreken welke behandeling voor u het meest geschikt is. Met de juiste aanpak kunt u er beter uitzien en zich zekerder voelen over uw uiterlijk.